صفحه آرایی

به هنر و دانش لازم برای چیدمان و زیباسازی و مجموعه فعالیت‌های قبل از آماده کردن چاپ یک نشریه، کاتالوگ و… صفحه آرایی می گویند. به طور کلی تمامی فعالیت‌هایی نظیر انتخاب فونت، اندازه کلمات، تنظیم فواصل بین خطوط را صفحه آرایی می گویند. 

دپارتمان:

آتلیه گرافیک

خدمات:

طراحی کاتالوگ، بروشور و فلایر و …

نمونه‌‌ای از فعالیت‌های بخش صفحه آرایی

آتلیه گرافیک کانون تبلیغاتی رسابنیان با بهره گیری از تیم طراحی خلاق و مجرب و با استفاده از به روز ترین نرم افزار ها، در کنار سایر خدمات خود، خدمات صفحه آرایی را نیز برای کارفرمایان خود ارائه می دهد.

رنگ ها به عنوان یک اصل در صفحه آرایی

انتخاب رنگی مناسب با موضوع و همچنین داشتن دیدی خلاقانه و به طور کلی هر هنری که برای زیبا سازی و طراحی گرافیکی این صفحات انجام می شود، مانند مشخص کردن جای متن و و عکس ها، نیز از دیگر اصول این کار است.

کار صفحه آرایی از زمان ایران باستان وجود داشت. با بررسی لوح های گلی از زمان سومریان می توان چیدمانی منظم را در آ« ها مشاهده کرد. به مرور زمان و با اختراع کاغد و چاپ، این هنر نیز پیشرفت کرد که ما آن را به عنوان حروف چینی می شناسیم. بعد از ورود تکنولوژی به این عرصه، این کار به کمک نرم افزار هایی مانند Microsoft Word و Microsoft Pulisher انجام می شد. اما امروزه می توان مهم ترین و پیشرفته ترین نرم افزار برای این کار را Adobe Indesign دانست.

هدف از صفحه آرایی چیست ؟

هدف اصلی از صفحه آرایی را می توان انتقال بهتر و سریعتر مفاهیمی مانند متن و تصویر را دانست. چرا که اگر این کار به درستی انجام نشود و متون و عکس ها به درستی در کنار هم قرار نگیرند و یا رنگ بندی صفحات نا مناسب باشد، خواننده گیج شده و مفهوم اصلی منتقل نمی شود.

همچنین، در نظر گرفتن مخاطب متون بر نوع صفحه آرایی نیز موثر است. سن مخاطب، جنسیت و تخصص او از جمله این جزئیات مهم است.

اما در کنار دانستن تکنیک های صفحه آرایی، طراح باید به مبانی هنر و گرافیک تسلط داشته باشد  تا بتواند از ترکیب عناصری مانند متن، تصویر، رنگ و… در کنار هم بهره برده و با برقراری تناسب، تعادل، کنتراست و هماهنگی بین این عناصر، خروجی با کیفیت و متناسب با نیاز مخاطب را تولید کند.