طراحی اپلیکیشن
در دنیای امروز برای تسهیل و راحتی کاربران در استفاده از تکنولوژی، برنامه یا به اصطلاح تخصصی تر، نرم افزار های کاربردی، برای ایجاد ارتباط بین ماشین ها و انسان ها طراحی شده است. این نرم افزار ها، ابتدا تنها برای کامپیوتر ها طراحی و ساخته می شدند. اما با ورود تلفن های همراه و فراگیر تر شدن آن ها، نیاز به ساخت و طراحی نرم افزار هایی متناسب با این پلتفرم نیز احساس شد. امروزه اصطلاحا به نرم افزار هایی که بر روی گوشی های تلفن همراه وجود داشته با ما شخصا آن ها را نصب و استفاده می کنیم، اپلیکیشن می گوییم.
به طور مثال، نوع رایگان و پولی آن. طراح های اپلیکیشن، بسته به نوع نیاز کاربر و گاهی کمپانی خود، نرم افزار هایی را برای استفاده عموم مردم و گاها قشری خاص، تولید و در فروشگاه های اینترنتی برای دانلود و نصب ارائه می دهند. این اپلیکیشن ها، می توانند گاهی پولی باشند. به این صورت که کاربر برای نصب آن نیاز به پرداخت وجهی نه خیلی زیاد به سازنده ی آن دارد. البته گاهی برای این نوع از اپلیکیشن ها، نسخه ای رایگان برای نصب در فروشگاه ها قرار داده می شود تا کاربر با نحوع عملکرد و یا فضای کاربری آن اپلیکیشن آشنا شده و سپس برای ادامه استفاده از آن، نرم افزار اصلی که پولی نیز هست را، خریداری کند. به این دسته از اپلیکیشن ها، نسخه اولیه یا دمو می گویند.
از سوی دیگر، طراحی اپلیکیشن ها را می توان بر اساس سیستم عاملی که متناسب با آن اجرا می شوند نیز دسته بندی کرد.
امروزه معروف ترین و رایج ترین سیستم عامل های تلفن های هوشمند، اندروید و IOS هستند. برنامه نویس و طراح اپلیکیشن ها باید بتواند بر اساس دستورات هر کدام از این سیستم عامل ها، به طراحی برنامه هایی متناسب با آن ها بپردازد.